Kurt - un invins?Si daca el nu mai este, inseamna ca este un looser, un invins? Asta inseamna ca nu a avut suficienta inteligenta (sociala, fiziologica, etc) incat sa supravietuiasca? Dar ia sa ne gandim un pic...Kurt e ascultat de milioane de fani, este imitat, adulat prin cd-uri, tricouri, stil de viata, etc...deci, nu este un invins, asta categoric. Moartea fiziologica este doar o drama locala si tine intr-adevar de intamplare, accident, invatare...(da, chiar invatam sa murim, asta facem cat traim...daca nu am face asta, nu am muri; unii invata mai usor si mai repede, isi invata si trupul cu ritualurile chemarii tanathosului; altii, mai greu; altii, dimpotriva, nu vor cu niciun chip sa invete sa moara...pentru ca nici mosii si stramosii lor nu au cunoscut moartea decat atunci cand s-au saturat de viata...(vorbeam de longevivi, evident).
Revin, este Kurt Cobain un invins? Eu zic ca este un scolar care nu si-a invatat toate lectiile la timp...sau nu a stiut ca tema vietii e la fel de importanta ca si cele care la care s-a pregatit si a reusit(un artist talentat, un parinte iubitor, un om care si-a intemeiat o familie, etc...)

5 comentarii:

Iris717 spunea...

Eu niciodata nu am comentat sinuciderea.Ca e curaj, ca e lasitate, ca e infrangere, ca e victorie...ce mai conteaza, nu mai e si atat...dar ne-a ramas muzica lui si sa speram ca e bine acolo unde e.
Si mai cred ca in general, atunci cand cineva pleaca inainte de vreme
greul e mai mare pt. cei care raman in urma, ca intr-adevar iti trebuie o doza de egoism ca sa faci asta sau poate egoisti sunt cei care raman si se gandesc asa, ca si cum te-ai intrista ca tovarasul tau de celula a fost eliberat inaintea ta si ai ramas singur.Cred ca era bun obiceiul dacilor de a se inveseli atunci cand murea cineva, pentru ca spuneau ei, daca erau tristi sufletul celui care voia sa plece nu se putea desprinde.

GNU spunea...

asshole

VORBARETU' spunea...

@iris: de acord cu ce ai scris tu. sinuciderea este nemijlocit legata de patologia psihiatrica din pacate, chiar daca, pana la urma, este o optiune personala. Cu toate astea, moartea, chiar si prin autoliza, nu inseamna disparitia spiritului, geniului, talentului, operei, filosofiei NIRVANA!

VORBARETU' spunea...

@gnu: te bat... :)))
ce nu-ti place? nu accept afirmatii neargumentate.

The Fuck U Award spunea...

un gunoi. e mult mai tare asta http://www.thefua.ro/?p=117 din clipul 3