Greu cu informatizarea asta, frate....Nu prea stam bine la capitolul "Informatizare"...

România ocupă locul 45 din 70 în funcţie de stadiul de dezvoltare a societăţii informatice, situându-se pe una dintre ultimele poziţii în rândul statelor central şi est europene care au aderat la UE conform unui top realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), o divizie a grupului The Economist. Criteriile luate in considerare sunt: calitatea sistemelor informatice şi de comunicaţii dintr-un stat, infrastructura IT, precum şi posibilitatea ca autorităţile şi consumatorii să poată utiliza noile tehnologii.

"În cercetarea noastră am identificat trei grupuri de ţări - liderii stabiliţi deja, ţări care adoptă rapid noile standarde şi state care au intrat mai târziu în top. Aceste grupuri au rămas relativ constante, însă cele mai impresionante îmbunătăţiri au fost înregistrate de către ultimii intraţi, ţări ca Tailanda, Peru şi România, care au urcat cu până la 17 locuri în top în perioada 2001-2008", se spune în studiul EIU.Locul ocupat de România în 2008 este similar cu cel din 2007, însă punctajul obţinut a crescut de la 5,32 puncte anul trecut la 5,46 puncte în acest an.România a obţinut cel mai bun punctaj, de 6,57 puncte, la categoria mediu de afaceri, iar pentru cadrul legal din sectorul digital i-au fost alocate 6,3 puncte. Cel mai slab punctaj, de 4,7 puncte, a fost obţinut de gradul de conectare a populaţiei şi firmelor la Internet.


România se plasează, în clasamentul EIU, în urma Maltei (locul 23), Estoniei (28), Sloveniei (29), Cehiei (31), Ungariei (33), Slovaciei (36), Letoniei (37), Lituaniei (38) şi Poloniei (41).Dintre statele care au aderat la UE în 2004 şi 2007, România se plasează doar înaintea Bulgariei, ţară situată pe locul 48. Pentru Cipru, EIU nu prezintă date.Primul loc în clasament este ocupat de Statele Unite ale Americii (locul doi în 2007), pe următoarele două poziţii situându-se Hong Kong şi Suedia.

Cam dureroasa statistica...

4 comentarii:

Un om...normal spunea...

Si totusi, chiar daca avem atat de putine conexiuni la net, avem atat de multi retardati care se trezesc sa comenteze aiurea pe te miri ce teme. Toti se pricep, toti stiu :)

VORBARETU' spunea...

@normally: cica e la moda sa aiba blog si sa-si dea cu parerea ;)

Un om...normal spunea...

Da, mai ales astia neavizati :)) Isi fac un blog (pe blogspot, de preferat) si scriu despre orice ;)

VORBARETU' spunea...

mersi... ;)