Police Academy

Si pentru ca am aflat cu uimire ca sunt citita si de oameni de specialitate, revin cu o nota mult upgradata, nu exhaustiva insa, despre noile posibilitati oferite de tehnica celor ce vor sa devina cu adevarat politisti. Celor ce ma citesc cu "disperare" si au avut emotii cand, pentru cateva ore am disparut din peisajul blogosferei pentru mici activitati de curatenie a blogului de cateva jeguri ce se aciuiasera printre crengi, ii asigur ca pot citi materialul, cu semnatura subsemnatului, foarte curand, aici:Rabdare, s-avem putintica rabdare!
Deocamdata hai sa vedem cum putem avea cei mai buni politisti!

Nimeni nu îşi doreşte să ajungă în situaţia limită de a fi nevoit să apeleze la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita ajutorul poliţiei, dar dacă viaţa îl aduce într-o asemenea nedorită ipostază, este evident că aşteptările sale sunt ca cei cei îi vin în ajutor să poată reacţiona profesionist, adică adecvat şi rapid pentru a-i proteja viaţa sau bunurile. Acest deziderat se află, desigur, în lista de priorităţi a MIRAe încă de la înfiinţare, dar ceea ce este de remarcat este că aceste priorităţi sunt tratate din ce în ce mai des cu mijloace tehnologice adaptate secolului în care trăim.
E clar că antrenamentele fizice, exerciţiile de tir, luptele şi simulările realizate în istovitoare şedinţe de pregătire nu vor dispărea, dar adăugarea la curricula de pregătire a unor mijloace de pregătire virtuale nu reprezintă decât un pas semnificativ înainte. Astfel, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" Câmpina este acum dotată cu un Simulator pentru efectuarea tragerii de pregătire şi antrenament, denumit MILO RANGE, care permite tragerea reală şi oferă posibilitatea realizării unor condiţii cât mai apropiate de situaţii reale. Simulatorul este un sistem interactiv de antrenament, în timp real, care oferă o funcţionalitate şi flexibilitate deosebite. Cu ajutorul acestui sistem se pot executa atât trageri reale cu arme letale cât şi cu arme dezactivate, cu laser, la ţinte grafice generate de computer, pentru minim patru trăgători simultan. Totodată, are opţiunea de lucru şi cu dispozitive neletale, spray paralizant, lanterne activate prin laser, dispozitiv cu şocuri electrice şi baston. Practic, acest simulator antrenează viitorii poliţişti astfel încât ei să fie capabili să reacţioneze adecvat într-un număr de situaţii ce este limitat doar de abilitatea instructorilor. Simulatorul este compus dintr-o staţie de lucru cu ecran special, cameră video, proiector, monitoare, imprimantă, incinte acustice precum şi un pachet de 200 programe (lecţii de pregătire).
Staţia de lucru este dotată cu un soft specializat care permite instructorului să controleze integral antrenamentul cursantului, urmărind pe monitorul său scenariile video derulate pe liniile de tragere. Simulatorul permite crearea cu uşurinţă şi rapiditate a propriilor scenarii interactive de pregătire sau antrenament, cu punctaje multiple, inclusiv de modificare a condiţiilor de luminozitate, fără a se folosi o staţie suplimentară sau să creeze scenarii proprii care să fie incluse în scenariile de bază ale sistemului. Instructorul are posibilitatea de a seta, rula, reda, memora, edita, filma şi realiza zone ţintă sau alte scenarii realiste (confruntarea cu un suspect care trage cu o armă, imagini de fundal, deplasarea, ridicarea/coborârea ţintelor, distanţa de la ţinte, timpul de expunere şi ascunderea fiecărei ţinte etc) adaptate unor cerinţe variate. Prin folosirea acestui sistem se pot crea condiţii de antrenament care sunt imposibil de realizat în poligoane de tragere (efecte speciale sau sonore).

Sistemul permite monitorizarea tragerilor executate cu muniţie reală sau cu dispozitive laser, afişarea instantanee a rezultatelor tragerilor, precum şi analizarea acestora la sfârşitul antrenamentului, inclusiv verificarea şi măsurarea timpilor de reacţie a trăgătorilor.


15 comentarii:

Drace spunea...

ar fi interesant de stiut daca acest simulator poate fi setat sa ofere spaga! :D

VORBARETU' spunea...

@lep: ma-ntreb, oare cand vom reusi sa schimbam parerea societatii "civile", despre noi...cat va dura...sau daca nu se-ntampla asta, de ce oare? unde gresim, care e cauza? nu cumva o eticheta mai veche, bine lipita, ce nu se vrea dusa?!

Drace spunea...

mai, am fost si eu prin army, com. trupelor de jandarmi, mare parte din sefii mei erau alcoolici, caricaturi care nu aveau nimic de soldat in ei, unii chiar mici infractori. pe de o parte ai si tu dreptate, exista si cazuri in care lucratori ai politiei au fost acuzati (in presa) pe nedrept, doar pentru ca si-au facut corect datoria... luma este obisnuita sa vada institutiile statului ca fiinfd corupte, pentru ca asa si este in continuare, schimbarile au fost doar de fatada.

VORBARETU' spunea...

@lep: sa-nteleg ca trebuie lucrat inca la imagine? si eu care credeam in esente...

Magus spunea...

cred ca ti-au spalat creierul. nu-mi vine sa cred ca-ti pui astfel de intrebari. ma refer la cele din raspunsul lui leprosy. ma dezamagesti! nici stranepotii nostrii nu vor avea parte de o institutie de aparare (militie, armata) functionala, cat de cat corecta blablabla
nu e vorba de o eticheta. pe aia o tii putin in apa si se dezlipeste. e o pirogravura, e stantat!
da-o in pizda ma-sii de treaba, ce inseamna asta: politiacapitalei955@yahoo.com ? Yahoo?!?!?!?

Drace spunea...

dintr-un om corupt nu poti face un politist onest indiferent la cate antrenamente ar fi supus, cursuri de "nivel european" si dotare moderna. singura solutie ar fi sa importam cadre, din finlanda ar fi ok!

The Fuck U Award spunea...

rectificare: raspunsul DAT lui leprosy. nu "raspunsul lui leprosy".

VORBARETU' spunea...

@lep: nu ma refer la jandarmi aici...am si eu "durerile" mele legate de "asa ceva"...

Drace spunea...

pai si "jandarii" sunt tot ai ministerului care aplica legea...

VORBARETU' spunea...

@magus: da, chestia asta o remarcasem si eu...numai ca, gandeste-te ca nu asta este problema cea mai grava, pe de-o parte...suntem inca la inceput, este stiut ca oamenii sunt putini...in plus, tehnologia este perceputa ca o revolutia si la nivelul unei astfel de organizatii; in fond suntem si noi tot oameni...avem rezistenta la schimbare, avem temeri, avem intrebari...
stiu ca o sa zici ca sunt nebuna daca in domeniul de la adresa nu vad cea mai grava problema...e de discutat...

VORBARETU' spunea...

@lep: ti-am spus sa nu mai aduci in discutie microcefali...am pretentii de la postul meu! :))
nu am nimic cu Jemy, dar din experientele personele, inclin sa cred ca ceva nu e in regula si nu va fi nicicand acolo...sa fie la ei acolo, stim cu toti cum se zice...duca-se!

Magus spunea...

..suntem inca la inceput, este stiut ca oamenii sunt putini...

la inceput de ce?

VORBARETU' spunea...

...de sfarsit! :)

x spunea...

cred ca simulatoarele au fost achizitionate pt a mai umple buzunarul cuiva...
oricum muritorilor de rand nu o sa le foloseasca pregatirea sau superinstruirea celor din politie...
reactiile lor la furturi sau alte gainarii din viata de zi ce zile sunt aceleasi...sorry
a...cei de la circulatie,care sunt mai tineri,inca nu au invatat sa ia spaga!asta e o bila alba...

VORBARETU' spunea...

@x: nu vreau sa sar in apararea nimanui, nu stiu cata dreptate ai/n-ai, dar mi se pare totusi o initiativa buna si atat timp cat tinerii nostri se vor antrena cu ele, nu vad de ce sa punem raul inainte...
off: constat ca mi-e din ce in ce mai greu sa-mi tin blogul asta cu subiecte asa "delicate"...
cred ca daca puneam 2 manele s-o poza cu Tarzan sau Rahan, ieseam mai bine s-aveam si trafic... :)