Am pus-o

De cateva zilei ma doare infernal undeva in zona omoplatului drept. Mai mult, de 2 zile, chiar simt ca nu respir corect, suficient, adica “nu am aer”. Azi am intrat in panica; am crezut initial ca trece si am amanat vizita la doctor; dar spaima lipsei de aer m-a trimis glont la cabinet. Concluzia e lata. Se pare ca de la coloana mi se trag toate. Cifo-scolio-lordo-(si ce se mai exista)-za. Mi s-au indicat antalgice(anti-dureroase) si gimnastica medicala !

Am fost intrebata daca am executat miscari bruste, ridicari, coborari in ultima vreme (??!!) Acum, ca sa fiu cinstita, cum sa-i spun io d-nei doctor ca daca gasesc poarta inchisa si n-am chei, sar gardul…si are 2 m. Toate se platesc, se pare...

Deci, am pus-o! Pe bune.

19 comentarii:

Iris717 spunea...

Ca sari peste poarta nu ar fi o problema daca nu ai face-o dupa ore de stat in fata calculatorului zi de zi.

VORBARETU' spunea...

@iris: de fapt de la computer mi se trage...

MeSSeR spunea...

Eu mai am un picuţ pînă încep să-mi fac concediile la Techirghiol şi Govora. Asta dacă am noroc. Şi concedii...

Drace spunea...

tocmai faptul ca se trage de la calculator e partea buna in tot raul, in ciuda numelui complicat al diagnosticului, nu este o leziune grava si se trateaza f usor: nu e obligatorie gimnastica medicala, face bine orice fel de miscare, singura conditie fiind reducerea timpului la calc.... am vazut o inventie pe discovery, bateria out din laptop si alimentarea lui de la o bicicleta de camera cu generator.

VORBARETU' spunea...

@messer:...cam despre asta vorbeam si eu in post, dar "cu alte cuvinte"... :)
btw: tocmai cautam pe net "PSH drept" si jumatate din URLs-uri contine cuvinte "cheie" ca: namol, Olanesti, Bazna, Techirghiol...
deci, traiesc experiente magnifice...deci, am pus-o...si nu era deloc predictibil...ai fi putut sa-mi spui ca asta este urmatoarea etapa...si tot nu as fi inteles...de ce nu ascultam deloc din experientele celor care stiu ce spun... :))))

VORBARETU' spunea...

@lep: si tie iti dau perfecta dreptate...stiu ca sedentarismul si computerul ne omoara...dar cum sa ma gandesc eu la miscare cand sant intr-o demi rigoris redoris??!!
btw: nu stiu daca ai experimentat chestia aia: "mai imi trece, ies din asta"?/ "mai imi trece, ies din asta?"

Backbonee spunea...

Deci, miscare de 3 ori pe saptamana fara discutie... si btw e frumos la bai :D

VORBARETU' spunea...

@back: da, foarte frumos, tocmai vin de la programarea pentru gimnastica medicala... :(
macabru...
Si la Bai sa te duci tu!!!! :))
(eventual cu namoale ;) )

Backbonee spunea...

Singurele bai pe care le voi vizita vor fi cele cu smoala :D .... iar gimnastica recuperatorie vezi cum si cu cine o faci...

VORBARETU' spunea...

@back: cu o fata...o cheama roxana si incep de luni: trening, bashketzi, offff...auci!

Nea Costache spunea...

Nu prea-i de joaca cu durerile astea cu iz reumatoid.De regula, de reumatism nu se moare, dar te chinuie pana la 105 ani.Sfatul lui nea Costache ca nespecialist: o ora computer,ceva miscare;iar computer, din nou miscare,chiar si saritul portii.In rest,va urez multa sanatate si felicitari pentru calitatea blogului .
www.neacostache.com

VORBARETU' spunea...

nea_costache: multam de sfaturi si de laude! va mai asteptam pe la noi, la clubul internautilor reumatici... :))

Backbonee spunea...

Eu nu sunt reumatic, da? dar sunt dubios :P.... nu vad ce e rau in treining si in bashcheti ... eu de 3/4 ori pe saptamana pun in miscare corpul ca unul am si nu se numeste mobila... ;)

Un om...normal spunea...

Nasol, sa ai grija de tine ca e treaba serioasa. Nu-i de joaca, se poate agrava.

VORBARETU' spunea...

@back: tu esti dubios... ;)

VORBARETU' spunea...

@normally: stiu; si se VA agrava...

Magus spunea...

acum cca 4-5 ani am inceput seria de joburi ce presupun minim 10h pe scaun, in fata calculatorului. dupa job urmeaza calculatorul de acasa :) dupa primele luni, imi aduc aminte de parca a fost ieri, am avut un uichend in care nu m-am putut da jos din pat. si mi-am luat primul laptop :)
am schimbat joburi, am schimbat orase, am sperat sa-mi gasesc un job care sa nu presupuna atatea ore de stat pe scaun. si am gasit. unul la fel :) . se pare ca nu-s bun pt nimic altceva. basCA CA la asta nou tre sa-i fut muma-n cur lu' Bill, in fiecare secunda!

VORBARETU' spunea...

@magus: asta ne e soarta...daca nu ne pricepem la altceva...
ma gandesc sa fac un curs de tamplarie.. :)

Iris717 spunea...

@magus: fa-te bucatar ;). se castiga foarte bine.