Cu cine iesim azi in oras? Cu iubitul sau cu copilul?

Disputa cu Magus din postul despre cursurile pentru barbati mi-a adus aminte de o teorie “amuzant de dureroasa” pe care am parcus-o cu nesat la una din orele de psihoterapie freudiana. Intodeauna am avut un sentiment pro-Freud in ceea ce priveste teoria sa, dar nu am fost de acord cu tehnicile de terapie considerandu-le mult prea intinse in timp (minim 3-5 ani) si preferandu-le pe cele comportamentale, de numai cateva saptamani, in care individual invata prin repetitie cum sa raspunda stimulului stresor, terapii mult mai putin costisitoare si cu rezultate vizilbile in cateva saptamani. In plus halatul alb, semn al spitalului si celui care ajuta un “om in suferinta” nu-ti mai este necesar, nici macar canapeaua, semn al patului, in care se zace de cele mai multe ori…In fine, tema de care mi-a amintit Magus este una legata de modul in care ne alegem partenerul de viata.

Da, este adevarat ca inclusiv calitatile partenerului de viata tot in copilarie se contureaza. Sunt barbati, care in lipsa afectivitatii materne (lipsa mamei, moartea prematura a acesteia, boli psihice grave, etc.) isi vor cauta toata viata o…MAMA! Vai si-amar de femeia care va dezvolta o astfel de relatie. Drama se va contura incet dar ferm cand, asigurandu-se ca in sfarsit are si el o mama, barbatul respectiv va incepe sa-si caute si o iubita… Desfasurarea acestui spectacol nu se va putea insa finaliza, intrucat tabloul nu intruneste elementele componente ale unui triunghi autentic de tipul: femeia, barbatul si mama sa. Mai mult, persoana de sex feminin va reactiona inconstient (sau constient, uneori) intr-o astfel de relatie, dorind incheierea travaliului. Dar prelungirea sa nu poate fi stopata decat prin doua metode: femeia este cea care incheie relatia, inchizand acest cerc vicios sau constientizarea barbatului despre rolul sau in cuplu. Rezolvarea a doua presupune insa interventia verigii terapeutice sau de consiliere. Este adevarat ca in astfel de probleme, terapia freudiana(psihodinamica) este cea care da rezultate. Celelate terapii sunt indicate in special cazurilor de adictii.

Vreti sa aveti un iubit sau un copil? Vreti sa mergeti prin viata alaturi de “copilul vostru” si iubitele lui, eventual consiliindu-l in cazul in care bietul de el sufera din iubire? Voi alegeti!

Fetelor, deschideti ochii, lectia s-a terminat, sa nu ziceti ca nu v-am spus! Bafta!

11 comentarii:

Backbonee spunea...

LOL....

VORBARETU' spunea...

@BACK: LOL spune multe!

Iris717 spunea...

din pacate pentru mine lectia a venit prea tarziu.pe de alta parte nu inteleg de ce si in prezent tot genul asta il atrag. am un succes teribil la sportivi, ciobani si cautatorii de mame.de fapt stiu de ce...

VORBARETU' spunea...

@iris: un altruism excesiv, a lack of affectivity undeva candva, dorinta nejustificata de a nu te situa pe o pozitie superioara partenerului tau (de teama de nu-l pierde), "teama" de a nu gasi un partener "cu plusuri" fata de tine si caruia tu sa nu ii poti face fata...acum analizeaza care este cauza pentru care, pe undeva, practici acest gen de masochism afectiv...

Iris717 spunea...

de toate cate un pic, thanks

Iris717 spunea...

totusi nu inteleg, ne cunoastem de undeva? :)

VORBARETU' spunea...

@iris: dintodeauna! :)

Backbonee spunea...

Oricum tu te intelegi bine cu gemenii asa ca ce-ti trebuie mai mult ca sa intelegi acel LOL.. ;)

VORBARETU' spunea...

;)

Iris717 spunea...

Draga Gigi, pe aici nu stiu cum se trimit mesaje private asa ca ti-am lasat ceva pe N...

VORBARETU' spunea...

am adresa de mail dar am sa verific si acolo