Partea neagra a Internetului

Despre pericolele care-i pandesc pe cei mici (sau mai mari) in hatisurile internetului, un articol util scris de Adi Pop. Recunosc ca pe partea de argumentare psihologica, articolul nu are nimic de reprosat (Adi te-ai inscris la Psyho?). Cateva voci de bloggeri si ziaristi exigenti vor spune ca articolul este prea lung si cu multa informatie redondanta. Iar eu ii voi intreba cum s-o faci si pe tanti Veta de la Ciocanesti, (care are 2 flacai ce stau toata ziua calare pe "prostia aia, ca mai bine nu le dam bani s-o ia") dar si pe cei doi flacai, sa-nteleaga partea neagra a afacerii?!
Pentru final si pentru cazul cand nu mai e nimic de facut (instalarea adictiei de zgomotul facut la pornirea procesorului, de mirosul discret de plastic al carcasei sau componentelor, de scaunul folosit si rotirea acestuia in fata monitorului, etc, vezi DSM -biblia bolilor mentale) exista o singura metoda terapeutica, psihoterapia comportamentala (schimbarea camerei in care va sta computerul, schimbarea orelor de masa, odihna, etc. sub directa indrumare a terapeutului; la noi se fac astfel de demersuri si pentru celelalte adictii: droguri, fumat, etc). In cazul asta, psihanaliza nu poate face nimic sau este improprie. Dar asta e deja alta tema de articol, nu?

off: si tot terapia comportamentala este singura aplicabila in cazul atacurilor de panica; se numeste TCC, terapie cognitiv comportamentala, pt. ca are la baza cognitia, cunoasterea bazata pe explicatii comprehensive, acordarea de sensuri faptelor (Vasile nu vrea sa mearga cu mine la disco pt. ca nu ma place, devine Vasile nu vrea sa... pt. ca e rusinos/este ocupat cu munca/n-are bani de 2 bilete/etc); si comportamentala, pt. ca in urma cunoasterii si constientizarii de semnificatia reala a faptelor, incercam sa remodelam comportamentul, prin invatare. restul e...efort fizic :)

Niciun comentariu: