Portabilitate? Ce, cum...cat?Expertii au cuvantul. Azi, d-l Nistoran, presedintele ANRCTI si d-l Seceleanu (care nu mai are nevoie de nicio prezentare ;)
(sau invers...? :)) )

Daca sunteti amatori sa va (tele)portati cu adevarat, consultati pe-aici si pe-aici.

13 comentarii:

Adrian O. spunea...

Portabilitate după ce se termină perioada de contract. În faţa mea la Orange era unul care nu înţelegea de ce nu poate să treacă la Vodafone fără penalizări. El ştie că a semnat pe 12 luni prelungire când a luat telefonul, dar "a dat drumul la reţele" - spunea el - şi vroia Vodafone.

VORBARETU' spunea...

@normally: cred ca nu se stie suficient inca despre portabilitate; dovada tipul din ex. tau :)

Emilian spunea...

Nu te impiedica niciun contrat sau prelungire de contract sa-ti portezi numarul. Portarea se poate face indiferent de conditiile contractualed pe care le ai cu operatorul initial. Bineinteles, utilizatorul va trebui sa plateasca o despagubire, dar asta poate fi ulterioara portarii.

VORBARETU' spunea...

@emilian: aha, deci exista si niste bani la mijloc!? uite, despre chestia asta de ex., nu se stie mai nimic...

Noicanimeni spunea...

La multi ani, iti zic, eu nu sunt asa de vorbaret. Plus ca trec printr-o microcatastrofa prin care am mai trecut acum ceva vreme: iar mi-am uitat parola de blog. De-aia tac, na:( Tu cum faci de n-o uiti?

VORBARETU' spunea...

@noica: hahaha! asta-i chiar tare...dau nume semnificative ;)

Bazilide spunea...

pai tre sa existe niste bani, daca nu se respecta contractul, telefoanele sunt subventionate, se dau minute gratuite, iar daca omu vrea telefonul de 1 leu de la Cosmote si a doua zi vrea la Vodafone, nu e tocmai o situatie echitabila

Bazilide spunea...

Later Edit: bun materialul, l-am urmarit si eu la stiri

Drace spunea...

Un astefel de contract, care sa te oblige sa pastrezi un abonament o anumita perioada de timp, iar in caz ca vrei sa renunti la el sa trebuiasca sa platesti penalizari este ilegal, dar cum traim in tara nimanui, orice e posibil... mai exact, daca cosmotel ofera telefonul cu 1 leu, este pentru a atrage noi clienti in retea, insemna ca isi permit acest risc, ca unii sa mai plece dupa ce "inhata" terminalul, dar nu pot obliga pe nimeni sa plateasca timp de un an abonament, sau penalizari in caz contrar, este ilegal.

VORBARETU' spunea...

@bazy: multumim pentru interventia profi; incepem sa ne luminam :)

@drace: poate candva, in vreun fel, undeva...in tara asta se va putea trai, munci, spera...respira din nou; perfect de acord cu "Tara Nimanui"

Adrian spunea...

yi+i la sece ca vreau sa ne facem un post radio. Ca nu degeaba ne+a hanzestrat dumnezau cu asa voci frumoase.

VORBARETU' spunea...

@adi_baia: cred ca sece vrea sa-si faca un tv...de fapt o cutie de TV :)
no, no hai nu te gandi la un OTV, desi cred ca l-ar prinde postura; el este cu muzica populara si agricultura! deci mai degraba un taraf ceva :)))

VORBARETU' spunea...

@adi_baia: te dai la sece deci? :))))