How are your soul today?

"Michael Jackson plecase de mult din lumea aceasta. El nu putea să trăiască decât într-un univers artificial, chimizat, electronizat, de uz personal. Într-o lume virtuală terorizată de organic, de viu, infantilă sexual până la pedofilie, o lume din care acum a vrut să iasă, pentru cele 50 de imposibile concerte. Şi a pierit.

Spuneam după concertul de la Viena, din 1992, că Michael e o emblemă tulburătoare a umanităţii la sfârşit de mileniu. Dar nu ştiam exact ce mă tulbura. Acum, la început de mileniu, cred că ştiu: unul sau nici unul dintre copiii noştri va fi un geniu ca Michael, dar tot mai mulţi împărtăşesc cu el lumea virtuală. Tot mai mulţi încremenesc într-o adolescenţă perpetuă, vegheată de cipuri, cipsuri şi cola, se ascund în computer de lumina soarelui, joacă jocuri copilăreşti mult după ce le-a dat mustaţa, nu se maturizează sexual şi afectiv, nu comunică cu alte fiinţe umane decât prin twitter, devin ei înşişi nişte personaje CGI – Computer Generated Images. Nu întâmplător prima ştire despre moartea lui Michael a apărut pe un blog. Nu întâmplător, Internetul s-a congestionat până la blocare în primele ore de după. Childrenetul, copiii mai mult ai cyberspaţiului decât ai părinţilor, simţeau că s-a dus unul de-ai lor."

CTP

Explicatii psihologice sau psihologizante, Peter Pan, psihanalize nesfarsite?! Nu are sens sa ne pierdem in discutii cand lucrurile sunt foarte clare. Cele 2 aliniate din articolul lui Cristian Tudor Popescu sintetizeaza, fara elucubratii verbale si aduceri din condei simandicoase, ceea ce i s-a intamplat unui om, care de data asta, s-a-ntamplat sa fie talentatul Michael. Maine ar putea sa ne vina randul...Scapa, cine poate. Cum? Teoretic cel putin, evadand si inchizand computerele, celularele, HD, DVD, etc...cautandu-ne motivatii reale de a trai. Altii se refugiaza in carti, altii in biserica...dar pana la urma, nu sunt decat adaposturi virtuale ale sufletului singur si insingurat de larma lumii.

2 comentarii:

Drace spunea...

I, Borg!

IT terapia spunea...

iesi afara la aer! :))