"Asa a vrut Dumnezeu..."

“Beautiful mind” m-a urmarit o buna bucata de vreme. Era ca o autolinistire. “Vezi ca se poate si asa...”. Dar viata nu e film insa. Si in pofida celor care se lauda ca nu asteapta ca destinul implacabil sa se intample ca-n Miorita uitata de Vitoria lui Sadoveanu, traim, experimentam si probabil o vom face in continuare de pe paradigma “a ceea ce ne este dat”. Nu chiar prin exprimarea cu “ce ti-e dat in frunte ti-e pus” vulgara si sablonista, dar prin teoria ca traim si avem exact ce cerem prin comportamentul nostru sa ni se-ntample, da. Fuga de un destin implacabil. E ca balastul de 40% risc de accident vascular, inmultit cu 2 pe care il ai de la ambii parinti. Cat ai manca tu BIO si ti-ai tine tensiunea si nervii-n frau cu pastile si “gandire pozitiva” zambind pacifist la toti idiotii si infractorii de pe strada sau aiurea, exista acel ceva sau cineva, nu intamplator insinuat in viata ta, care sa te ajute sa-ti implinesti, la timp, destinul genetic. Probabil ca fuga n-ar avea niciun rost. Si mai mult ca sigur ca se ajunge intr-un punct in care nici macar nu mai vrei sa fugi. Altfel n-ar exista nici Genetica, nici Biologia sau Antropolgia. Nici disputa intre Divin si Darwin, deci multi si-ar pierde painea. Mergem inainte dandu-i dreptate lui nea Stelica, mesterul meu favorit, care atunci cand da cu mistria, in pauzele de la fluierat, suspina: "Asa a vrut Dumnezeu...". Sau n-ati observat ca toti mesterii fluiera atunci cand muncesc? Si ofteaza... :)

Slayer, Divine Intervention


2 comentarii:

Drace spunea...

Foarte tare piesa (la 12 noaptea), inainte, cand eram mai copil ii preferam Sepultura, dar acum mi se par mult mai buni Slayer.

Vorba asta din titlu o zic si eu oarecum, dar sub alta forma si la alt timp: ori la bal, ori la spital, de obicei, nu chiar mereu, ajung la bal. :)

itterapia spunea...

tu esti om cu "frica" lui Dumnezeu... :)