Povestea unei dureri...

Fabrica la care lucrez este una cu mii de angajati. Dupa ce-mi terminai partial din treburile de serviciu, m-am indreptat rapid spre bombonerfarmacia aflata vis-a-vis, pentru de-ale gurii: de cap si de spate. In cele 5 minute in care am stat acolo, am numarat circa 8 clienti din care 3 eram colegi de fabrica. Unul de pe la "Inzestrare", altul de pe la "Financiar" si io. Cum legea semnificatiei (acordam atentie stimulilor care ne plac, au sens si conteaza pentru noi) e extrem de virulenta, urechea a perceput (inconstient) bomboanele pe care le-au luat si colegii. O analiza statistica ar conduce la cateva intrebari si un evantai de raspunsuri. Mi-as dori sa le pot prezelnta intr-un tabel in HTML (sau alt limbaj de programare, dar nu stiu decat MicrosoftAccess, care conform unor teorii de ultima ora, ale unor specialisti de mare clasa, n-ar fi un SGBD!?) In fine, sa revin. Imi plac statisticile, bancurile despre statistici, softurile de realizat statistici si...unii statisticieni. Asa ca am sa va povestesc si voua concluziile mini-analizei din spiteria cu nume de de fata (Nicol). Indiferent de prajitbulinele solicitate, domnii colegi au cerut si ceva de ...burta, sau de stomac, de digestie, mai elegant spus. Care ar fi concluziile in legatura cu relatia de cauzalitate cu pintecaraia?

1. Mancam mult.
2. Mancam ca prostii, adica prostii, chestii non-ECO, non-BIO, etc...adica rahaturi.
3. Nu mancam, nu cheltuim, suntem avari, cel mult o bucata de paine si-o clatita (primita pomana de la vreo colega pentru care mai exista Dumnezeu)
4. Suntem nervosi si d-aia ne doare burta.
5. Suntem prosti si d-aia ne doare (si) burta.

Recunosc, in cercetarea sociologica, paleta de raspunsuri in evantai nu lasa libertate persoanei intrevievate, asa cum ar face-o raspunsul liber. Prefer asa. Cine stie ce mi-ar mai auzi urechile? :)

Si dupa ce-au luat pastile...And Then They Start to Dance:

EDM - And Then They Start To Dance {Remix}

Niciun comentariu: