Despre cum mai muncim sau ‘c femme...

Cu noile legi, ca bugetara cazona ce sunt, a trebuit sa fac doua drumuri la "casuta pensionarilor", pe care, in naivitatea mea o asociez inca cu un loc pe care trebuie sa-l vezi candva, daca se poate, cat mai tarziu in viata. Dincolo de usa aceasta, lucrurile stau insa…altfel. O armata de femei tinere, in putere, zdravene si bune de munca, sedeau. Sedeau si dormeau vorbeau. La fereastra, o demi-tanara se prostea copilareste (vai cat ador fazele de genul asta!): “vleau ceva dulshe…” (ah, cih, bang!). Un pic mai in laterala, tot la geam, o alta tanara, cu un inceput ferm de burtica, isi punea raspicat intrebarea: “fata sa stii ca si mie mi-e pofta de dulce…chiar oi fi?” (in gand: nu esti, esti doar grasa si lenesa!). Apropiindu-ne acum de centrul incaperii, puteam gasi o duamna mai coapta mancand un baton de Lion si rasfoind o revista (de pregatire si perfectionare profesionala, in mod categoric...)

In cele 15 minute petrecute in incinta, singura femeie care muncea, o femeie mai in varsta si slaba avea masa plina de cutii de doasare si in timp ce rezolva clientii, manca dintr-un sandvis si ea. Cea de langa, si ma opresc aci, avea o alta sarcina: se rastea la cei ce indrazneau sa deschida usa, cerandu-le sa astepte pe hol, ca sunt ocupate, ce naiba!!?? (afara nu mai era nimeni, inainte iesise un singur tip).

Duamnele aveau pe mese statii si echipamente de tehnica de calcul de tip IBM. D-aia zic uneori, ca poate au si unii dreptate. La munca mai fetelor ca va-ngrasati! In 5 zile de asa ceva, eu cred ca as lua 10 kile.

Si totusi mi-a ramas in minte imaginea tinerei cu plete brune, aflata poate la varsta iubirilor dar si a deceptiilor, privind absenta la pestisorul zglobiu din scrin-seivaru' unei cunoscuta tema de Vindoze. Era prea tanara. Prea tanara sa faca ceva. Sau poate dormea…

Too young, de pe Buried Again, Colony 5
2 comentarii:

Anonim spunea...

Ei hai ca am trait s-o vad si pe asta: bugetar la bugetar isi scoate ochii? Altfel, de acord cu ceea ce spuneti.

itterapia spunea...

Sunt bugetari si bugetari Anonime.
Da' ce-am zis io ceva de rau? :)