Mall-ul, un loc pentru saracii nostri...

Ma uitam mai zilele trecute la buluceala iscata de lansarea unui nou mall, Sun Plaza. Imaginile cu sutele (poate miile) de batrani disperati sa patrunda in incinta in momentul deschiderii si intreaga buluceala generala mi-au dat serios de gandit.

Despre persoanele care frecventeaza (frecvent!) mallurile nu am o parere prea buna: ori n-au ce face, ori nu stiu ce-i ala un concert, un film, o piesa de teatru, ori fac parte din categoria fitzosi, cu banul gros si mintea subtire. La mall ma duc si io, dar rar.

Imaginea bulversata a pensionarilor, care sigur nu dadeau navala sa ocupe un fotoliu intr-una din salile de cinema, in mana c-un pahar de coca, si-n cealalata cu punga de pop-corns, m-a pus in fata unei situatii pe care trebuia s-o reevaluez. "Cine merge la Mall? Care este porteretul consumatorului de Mall-uri?"

Nu am sa fac insa o astfel de analiza, o fac "specialistii socio-psiho", am sa inchei cu concluzia ca la mall se duc, mai nou, oamenii saraci (si/sau in portofel, dar si/sau cu duhul...) in cautare de oferte, promotii dar si de pete de culoare in viata lor. In sprijinul teoriei mele, un citat si o poza:

"Oamenii care nu au nimic mai bun de făcut intră în mall-uri. Se plimbă cu scările rulante, îşi etalează ţinutele, se mai duc la un film. Mall-ul în România nu are funcţia normală, aceea de a fi locul din care să îţi faci cumpărăturile. Oamenii sunt săraci, de aceea se duc în mall pentru distracţie”
sursa: evz.ro


2 comentarii:

Anonim spunea...

pensionarii saraci si toata gloata pe care o vezi vin doar la deschidere .. de ce ?? ca sa "vaza si ei " poate e un concert , un balon gratis...un fel de rev organizat de vanghelie
tlist!

IT terapia spunea...

@2stele:asa-i