Cainele, cel mai bun prieten al omuluiVineri, ora 10 in fata Primariei!


Toti cei care iubiti cainii, care considerati abuziva uciderea cainilor fara stapani, care vreti sa acordati o sansa unor suflete care nu se pot apara. Impreuna se pot gasi solutii, mai ales cand ele exista si sunt stipulate de lege; de ex. sterilizarea!

Suntem destul e rai, ne abrutizam pe zi ce trece, unde vom ajunge ? Copii jucand fotbal cu pisici, aruncand catei de la etaj in joaca... astea pot fi intelese intr-o oarecare masura printr-o proasta educatie, dar A CERE EUTANASIEREA LOR DE PE POZITII OFICIALE, mi se pare cea mai macabra masura, cea mai brutala si ne intoarce in timp cu sute de ani.


Si stim ca poporul acesta, asezat la rascruce de drumuri si timpuri, cand a avut nevoie de o clipa de ragaz, de liniste si asezare a gandurilor, s-a retras pentru o clipa in mijlocul naturii. Cei care vor sa dea o astfel de lege sunt si cei care promoveaza turismul, viata in aer liber cat mai mult timp, grija pentru natura... Oare nu suntem intr-o incompatibilitate de idei sau ne prefacem?

Nu vreau sa intru-n amanunte de specialitate, dar o privire mai atenta asupra "dezvoltarii", ne conduce la ceea ce literatura de specialitate (manualele de psihiatrie si tratatele de psihologie) numesc "disonanta cognitiva", in cuvinte simple: "una spunem si gandim si alta facem dupa ce dam coltul la strada".

Si credeti-ma, treaba asta o rezolva psihologul (daca mai poate face ceva!) sau psihiatru, tot acolo, la iarba verde, tot mijlocul naturii, cu un caine la picioare, care sa-ti fie singur interlocutor in deliru-ti morbid pe care sa i-l povestesti intr-o zi mohorata, din toamna vietii tale...
Te-ai gandit vreodata ca ti se poate intampla chiar si tie?

Dumnezeu sa te vada!


Niciun comentariu: