Amintiri din anul Marii Crize

Nu stiu de ce, dar pana si imaginile cotidiene, poze, chipuri de oameni, pasnici dealtfel si simpatici, devin in vremuri cu greutate, grotesti sau hilare, ciudate sau amuzante. E vorba cu siguranta de psihicul fiecaruia, care fortat, agresat, stresat sau dimpotriva, odihnit si mult prea relaxat, ne da perceptii diferite. Cateva ex:

1. Poza de mai jos, facuta in Metro, insoteste fara text, cateva modele de saltele cu picioare, tip pat. Ce sa inteleg? Atentie: “Grasanii dorm pe jos!”

2. Discutie in toaleta comuna (?!) barbati/ladies, la 6-7 dimineata intr-un magazin de bricolaj din capitala, cu observatia ca dialogul urmator are loc in cabina de WC si se desfasoara intre cetateanul din incinta si consoarta-sa de la distanta, dar cu care comunica verzi si uscate la 7 dimineata, de pe WC-ul din magazinul de bricolaj, insotit de zgomotele aferente momentului: “Draga vezi ca sarmalele sunt gata facute, nu trebuie decat sa le pui pe foc…Au iesit foarte bune, iti ploua-n gura…etc...”

Dvs., avand coleg de cabina pe cetateanul respectiv v-ati mai putea face …treaba in conditii normale? Eu, nu.

Raman la parerea ca doar viziunea mea asupra vietii este deformata, psihicul obosit isi da mana cu trupul. Asa se nasc monstri. Astept vacanta!

Niciun comentariu: