Puterea de a seduce din spatele monitorului - TOP 5

Un interesant articol despre influenta anumitor "oameni de online" prin blog, pagina de Twitter sau Facebook sau alte instrumente, l-am gasit pe chestiuni.info

Cateva spicuiri:

Cum e definită influenţa?


Un blogger poate fi influent pentru că are mulţi cititori dar audienţa nu înseamnă neapărat influenţă. Influenţa presupune să determini oamenii să facă ceva. 
1. Influenţa pe blog
2. Influenţa comercială
- să influenţezi cititorii să cumpere un produs recomandat de tine
3. Influenţa offline
- să determini oamenii sa participe la evenimente
- să determini oamenii să se implice in iniţiative offline
- sa creezi o comunitate în jurul tău
- să determini acţiuni în media offline ca urmare a influenţei tale. De exemplu: să impui subiecte pe agenda realizatorilor de emisiuni, să pui presiune pe autorităţi până se rezolvă un anumit aspect, să generezi ştiri în jurnale.

Am listat influenţa offline ca având cea mai mare pondere. Să dai clickuri e uşor. Să influenţezi atât de mult un om încât să fie gata să iasă din casă pentru tine/eveniment organizat de tine e mult mai greu. Mai ales dacă trebui să mai şi plătescă ceva pentru asta.

Aşadar din punctul meu (al lui!!) de vedere, lista celor mai influenţi bloggeri/microbloggeri ar fi asta:

1. Bobby Voicu – E capabil să creeze comunitate, să genereze trend-uri şi să motiveze/conducă oamenii. E perceput ca un om care ştie ce spune.

2. Zoso -  Capabil să genereze ştiri (vezi povestea cu Mihaela Radulescu), trenduri şi are coeficient de clickabilitate mare. Poate să îngroape un blogger dacă îşi propune.

3. Manafu – Generează evenimente la care bloggerii participă şi chiar sunt dispuşi să plătească. Motivează cu succes oamenii să se implice în proiecte sociale.

4. Adrian Ciubotaru – Influenţa lui e in creştere odată cu comunitatea de twitter care creşte în jurul lui. O comunitate gata să se implice în proiecte sociale. Vezi Pasi către viaţă, Urban Soup Nights, etc Probabil într-un an, doi va ocupa unul dintre primele locuri la influenţă offline pe un anumit segment de vârstă.

5. Sorin Tudor - Înţelege foarte bine limitele şi avantajele web 2.0 şi potenţialul twitter de a coagula comunităţi şi networking. În cele din urmă, toate acestea se vor traduce în influenţă.

 
Parerea mea e cam aceeasi (nu l-am citit si nu il stiu pe numero5, dar am timp, am retineri in ceea ce-l priveste pe Zoso...) Alte pareri, referitor la top 5? Pe cand un top al influentelor pe online al  institutiilor? (Think twice!)

...si totusi Zosolino, sa fie inghesuit intre Manafu si Bobby?! Ia sa vedem ce zice si el! Poate sa-ngroape pe cine isi propune! Brrrr... Cateva nume-mi vin deja in minte...  :))

(Zoso, io nu sunt blogger!  :)) )

Un comentariu:

Mihai Ioan spunea...

Poate, poate. Insa in acelasi timp il si ridica.