Viata intre 2 cifre: 0 si 1


Acum 2 seri a cazut reteaua electrica. In acelasi timp: centrala, alimentarea TV, telefon, computer, lumina, etc. Fara computer nu am mai avut tv tunner, winamp, programe tv, info, print, email, fax2mail, telefon VOIP, etc: deci NIMIC. Cu ani in urma, vreo 10, radeam cand citeam despre americanul obisnuit caruia daca i-a cazut calculatorul face un atac de panica si ramane paralizat cu mana pe telefon pana vin baietii de la service. Paralizata eram si eu, tremurand nu stiu daca de frig sau de frica. Era ca si cum nu mai aveam o mina sau un picior. De-atunci, tot ma gandesc la viitor.

Cand vreau sa ma detasez de gandul cel negru, ma uit in ofertele de joburi unde scrie: daca aplicantul poseda permis de conducere si cunostinte avansate in folosirea computerului sunt conditii favorizante.  Deci ma mut la alta masa... ca n-am nicio sansa. Nu scrie nicaieri: daca are cunostinte de psihologie sau stie sa bata la masina sau are empatie, sau nu fura, stie sa cante la pianina, sa croseteze, nu minte, nu ucide, nu da la gioale. pe sub masa sau pe la spate. Nicaieri acestea nu apar ca si calitati care sa creasca valoarea CV-ului.

Si viitorul tot in (doar) 2 culori (valori) imi apare: alb sau negru. Niciodata in nuante de gri. Incep sa cred tot mai mult in versiunea amicului Eftimie de la presa Nationala. E despre viitor, deasemenea.Dar nu va spum cum... :)
Intre timp s-a reaprins lumina in cartier. E dimineata.

LAIBACH - B Mashina

6 comentarii:

mihai ioan spunea...

repair it! :D

itterapia spunea...

du-te ma...! eu filosofez acilea si tu ma trimiti sa fix it! bleah...
ignorantule! dormi noaptea ?! :)))

Mica Doamnă spunea...

cucoana cand n-ai ce face mai baga nasul in carti si mai invata cate ceva, doar nu le-oi fi invatat pe toate, a da si uite motiv sa-ti iei atestatul ca sa iti faci cabinet. promit ca fac voluntriat la tine. fara numar. love&hugs. apropo azi e ziua lui marius :D

itterapia spunea...

@marius: LA MULTI ANI!

(off: doamna, inca mai sper... si sper sa nu mor pana atunci! dar asta depinde numai de mine!

btw: tu de ce nu l-ai luat pana acum miss?)

Radu Eftimie spunea...

ei, eftimie asta e crezut doar cand lumea are dovezi concrete. Din pacate ;)

VORBARETU' spunea...

@eftimie: normal: DOVADA!