Dati un ban pentru jurnal

"La mai bine de zece ani de la începutul exploziei internetului, care a dus printre altele la o democratizare şi o eliberare a informaţiei, dar a topit o bună parte din veniturile ziarelor prin faptul ca articolele au putut fi citite liber fără bani, publisherii caută şi acum soluţia salvatoare prin care să-şi determine cititorii să plătească "măcar" un cent pentru ceea ce citesc [...] Publisherii au fost atât de naivi şi orbiţi de faptul că publicaţiile lor vor fi citite de milioane de oameni încat au pus informaţia gratis pe net, dar au pierdut din vedere că cititorii nu vor mai cumpăra ziarul. Iar lucrul ăsta, încetul cu încetul, ca o picătură chinezească... citeste in continuare articolul lui Cristian Hostiuc, director editorial ZF.

Un articol care nu te lasa indiferent. In primul rand pentru ca se zaresc ceva solutii pentru a-i determina pe cititori sa scoata "un cent" pentru un articol. In timp ce aparent, padurile pot sta "linistite", publisher-ii sunt pe jar. Si totusi... Imi imaginez o dimineata insorita intr-un hotel luxos in care un om de afaceri isi bea cafeaua. Langa ea, un ziar... Sa zicem ca poate fi unul din scenariile batute in cuie. E suficient?! Aveti mana libera in a gasi voi si altele...

Va ganditi la viitor?

2 comentarii:

Drace spunea...

Că ziarele sunt pe ducă poate fi şi o veste bună, pentru păduri. Eu cred că nici radioul şi televiziunile nu se simt prea bine, am văzut că folosesc ca sursa youtube atât pentru ştiri cât şi în programe de divertisment. :))

VORBARETU' spunea...

da, dar se fac ca nu stim... ;)