Testul arborelui...a la long

Prin 2009 Alex Radescu de la Jurnalu' scria savuros pe blog despre cum a picat el sau un amic, in fine, testul arborelui. Marturisesc ca la vremea aia inca mai faceam testul arborelui pe "populatii reprezentative" din motive didactice dar si pentru faptul ca psihodiagnoza proiectiva e una din metodele cel mai putin susceptibile de a da gres cand e vorba de o... psihodiagnoza. Tot pe la vremea aia, cineva dar nu spui cine (ca si-a luat pedeapsa de la dumnezeu si chiar inainte, de la sfinti, vorba ceea: pana la dumnezeu... ) s-a indragostit brusc de contul meu de mess, blackvasea la vremea aia, asa de mult, ca a intrat in el si n-a mai iesit. Si era o fata. Ce copaci ar fi desenat la un astfel de test, d-ra cu pricina, ce mai conteaza? Mere sa pice. Sau pere, ce-o fi. Recitind postul si comentariile savuroase ce nu contenesc sa apara cand si cand pe blogul lui radescu, de-atunci si pana azi, imi retin cu greu un zambet care vrea sa se transforme in hohot... :))
Cat despre comentariile lui blackvasea, ce sa zic, pasional personaj la timpurile-alea... si-ar fi dat viata sa-i apere pe specialistii de la HR, doar traise pe pielea lui niste baterii al naibii de interesant de relevante. Probabil ca va veni timpul sa se reapuce serios de bateriile alea... In fine, postul, dar mai ales comentariile, aici!

Si totusi, dedicatia!


4 comentarii:

Drace spunea...

Haha, arborele a făcut parte şi din testele date de mine la un moment dat, cum am mare talent la desen a fost foarte distractiv: am desenat un copac black metal, "horror", cu crengi ca nişte ghiare, fără frunze, cu nervuri şi 1-2 cioturi pe trunchi, probabil şi o scorbură, iar rădăcinile sucite, bine proporţionate cu crengile, iar linia solului, îngroşată, nu lipsea nici ea. Desenul era făcut în centru, bine încadrat pe un pic mai mult de jumătate din pagină, mai aproape de partea de jos a acesteia. Nu am primit niciodată interpretarea, dar am trecut testul (oricum nu cred că sunt făcute în mod serios).

ITterapia spunea...

hahaha!
in scurt timp ti-l voi interpreta eu, dar as vrea sa stiu daca i-ai facut si ceva fructe; conteaza

ca nu i-ai facut frunze, coroana, iti pot spune ca "n-a dat f. bine la ei" - lipsa initiativa, imaginatie, chestii de genul - ceea ce intre noi fie spus, cade...

cat priveste scorbura... tan-tanaaaa ;) (evident o trauma, un abuz, cu siguranta ceva freudian (sic!) ce poate fi constientizat prin cateva (sute de) ore de psihanaliza! :))

cat priveste crengile black metal, ghiare ascutite asa cum imi imaginez ca ai facut acolo, sa zici mersi ca nu te-au legat! :)))

probabil ca i-a convins linia solului, prezenta radacinilor - simtul realitatii si pastrarea unei relative proportionalitati, amplasarea in centrul foii de hartie, fara sa-ti spuna ei acest lucru - echilibru personalitatii

Probabil ca tragand linie si vazandu-ti pletele, au conchis ca de vina pot fi gusturile muzicale! :)))

BTW: parca chiar as asculta un dimmu borgir cu gateways dupa toata stupizenia asta! :)))))

http://www.youtube.com/watch?v=-jfon11JIRg

enjoy!

Drace spunea...

Ei nah, ce psihanaliză, îmi place să desenez şi sunt atent la detalii, în general prin arbore înţeleg un tufan de peste 50 de ani, nu copacii ornamentali din jurul blocurilor, adică musai cu rădăcinile ieşite puţin, cu muşchi, o mică scorbură la bază, cioturi sau câte o creangă uscată. La test ştiam că e o formalitate, de aceea am vrut să mă distrez puţin pe seama specialistului, din păcate nu mi-a venit ideea să fac şi o inimă scrijelită pe scoarţă, sub care să scrie ANA+NELU, să vezi atunci interpretare... flori sau fructe nu am desenat, doar era copac! :))

VORBARETU' spunea...

Un "subiect" interesant!

Chestia cu ana+nelu=love, n-am intilnit-o la niciul subiect! Merita sa le vezi fetele! :))